2011. január 31., hétfő

Az első valódi felkérés..

Miután Mariann tortája elkészült,belelkesedtem.Elkezdtem bújni a netet,Kedvesem folyamatosan töltötte le a képeket a világhálóról,néztem a videókat.Tippek,trükkök,tanácsok,fortélyok,technikák..Minden mait a tortákról lehet és érdemes tudni az fent van a hálón.Sok mindent meg lehet tudni,de egy valamit nem.A tapasztalatot nem lehet csak "úgy" megszerezni.Azért tenni kell,és dolgozni.....
És megkaptam az első igazi felkérést.Jól esett,hogy valaki velem szeretné megcsináltatni azt a tortát amit szeretne..

Spongya Bob....
Na,gondoltam,belecsaptam.Feketeerdő krémmel.Enni ettem már,de csinálni még sosem csináltam.Utána néztem több helyen,több receptet leírtam,majd hosszas tépelődés után kiválasztottam a nekem legmegfelelőbbet..
Bár olyan sokféle képpen nem is lehet csinálni.:-)

Piskóta sikerült,faragás,töltelék szintén,a betöltés is jó lett.





Bob lábai is "kinőttek":-)..

Kezdődhetett a burkolás.Böngészés a neten Spongya úr után,színek kiválasztása,Formix szinezése.
Nyújtás,vágás,formázás,nyújtás........
Hosszú volt!!! Tapasztalatok hiányában közel 4 órát vett igénybe a torta elkészítése..

Este 21.óra. A végső simítások...............Elkészült!



Sajnos a sors szomorú tréfája,hogy az illetőnek vagy nem tetszett,vagy nem ízlett,de minősíthetetlen stílusban kritizálta.Szerinte egy rakás sz"""r volt,és ezt még híresztelte is...:-(.

Sebaj Kedves Ismeretlen Ismerős,akik eddig kaptak tőlem tortát mind elégedettek voltak.Nem is bánt már annyira,hogy a Te "kifinomult" ízlésednek nem felelt meg....


Ennyi volt Bob Úr története...

Kezdjük...

Nem emlékszem pontosan,hogy honnan jött az ötlet hogy tortákat sütögessek.Szakmámat tekintve pék vagyok,így nem áll messze tőlem az ilyesfajta tevékenység.Mindig is szerettem sütni-főzni.Gyakran csak kinyitom a hűtőt,körülnézek mi van benne és csinálok valamit.Aztán vagy sikerült vagy nem.Rendszerint mindig elfogyott ami elkészült,de volt ami a kukában landolt:-)..Mindig szerettem a finomságokat,mind enni mind elkészíteni.
Kedvenceim a gyümölcsös édességek de a vajas krémeket például nem szeretem.Sem enni,sem csinálni. A krémeket inkább tejszínnel csinálom....
Az első torta (Marianné...)pl.: gesztenyekrémes volt.Ez kezdésnek egy egyszerű "töltelék" volt,ami szerencsére sikert is aratott. Itt igazolódott a mondás hogy: " a kevesebb néha több!"..
A burkolás már nem volt annyira egyszerű. Egy nappal előtte nagy bevásárlást csináltunk Párommal.
Habalap,Formix,színezők,dresszingzsák,csőrök és minden ami szükséges lehet. És akkor még nem csináltam semmit:-).

Tehát nekiláttam. Párom segített (KÖSZÖNÖM BABA!!),tehát közösen csináltuk.Ha jól emlékszem a díszítésben még Gabi is részt vett.
Sikerélmény volt amikor először ki tudtam nyújtani a Formix-ot,és be is tudtam borítani.Elkövettem egy hibát,ami nem is biztos hogy felróható nekem,hisz nem csináltam még ilyen dolgot.Szóval elég vékonyra nyújtottam a masszát,és ez sajnos meg is látszik a torta oldalán.

Azt gondoltam hogy lehet hogy nem szép,és talán nem is finom de ÉN csináltam....

Második lépés..

Megvannak az alap beállítások,képek feltöltve,kommentek beírva..Mi hiányzik még???
Kellene valami zene...Nem is lehetne más mint...De úgy is tudjátok:Unique.Meg kell keresnem hogy hol tudom beállítani...
Addig is szórakoztatom magam,tanulok.....
http://www.youtube.com/watch?v=UCrY0hLeWyU&feature=feedf

Az első....

Kedves naplóm...

Kezdhetném akár így is,mint anno gyermekkorunkban.De nem szeretném....

Inkább nekiesek egy új "feladatnak".Blogot írni...Többször nekifutottam már,de az első lépések után valahogy mindig elment a kedvem az egész "regisztráljbejelnzkezzszerkessz" dologtól.Tegnap délután azonban eldöntöttem hogy megcsinálom.Ezen eltökélt gondolat Kricky blog.szülinapi összejövetelén érett meg bennem.Többen kérdezték hogy van-e,mi a címe..Én meg csak hajtogattam hogy még nincs...Akkor már van:-)

Majd idővel bele is jövök a szerkesztésébe,meg megismerem hogy mit,hogy,mikor,merre.....

Sok lesz a munka mire minden képet felrakok,rendezek,jellemzek.De ez a blog lényege.Leírni mindent hogy Ti aki olvassátok lássátok,hogy amit csinálok azt valóban szeretem csinálni.

Akkor legyen hát.................